{{{{{{{{{ Promosi Hebat! }}}}}}}}}}

Jom Buat Duit Dengan Churp2
Jom Buat Duit Dengan Churp2!
Anda BERRY yang mana?
Contest Siapa Paling Comel
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Rakyat Malaysia Hebat Ber-FB!
Tukar iPad kepada iPhone!
Seksi betul..
Seksi betul..
Hanya Komen di FB Untuk Menang!
Kalau Rasa Hebat Tengok Neh..!
Submit Blog Pon Boleh Menang RM 5000!
Kan best kalau dapat bilik tidur camneh.
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!

Monday, 25 April 2011

[PANAS!] UMNO Iktiraf Wang Warga Emas Kerajaan Pulau Pinang!

Monday, 25 April 2011

Ini story terhangat abad ini Pulau Pinang dan negeri sewaktu dengannya. Umno yang sekian waktu kencing Program Warga Emas Pulau Pinang yang dilaksanakan oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat mungkin terkucil atau giler meroyan lepas ini.

Pimpinan Umno negeri telah mengiktiraf program berkenaan dengan menandatangani dan menyokong permohonan warga emas untuk mendapatkan wang ehsan itu.

Tahun lepas, geng Umno meraban termasuk Datuk Azhar (Penaga) dan rakan-rakan telah menghambur pelbagai macam cerita termasuk kononnya wang RM100 yang diberikan kepada warga emas sebagai hasil wang judi. Dari Kepala Batas, Bukit Mertajam dan Balik Pulau.. Umno mendakwa telah kutip semula wang pemberian kerajaan negeri kepada warga emas atas dasar mereka menolaknya kerana ia sumber haram.

Namun sampai sekarang belum ada senarai nama warga emas yang menolak dikemukakan Umno.

Tahun ini, program berkenaan diteruskan dan ribuan warga emas telah menyerbu bank-bank bermula Sabtu lepas sama ada untuk mengambil wang RM100 ataupun RM1,000 (khairat kematian) yang dibayar kepada waris .

Setakat ini, UMNO membisu seribu bahasa atau sedang menyusun peluru untuk menembak angin.

Baca dan lihatlah sendiri tandatangan pada borang berkenaan yang diterima oleh Penyelaras Kadun Sungai Dua, Sdr Fahmi. Foto menceritakan segalanya. Jangan segan-segan, jangan malu-malu... jangan duduk rengang-rengang....   -PASPB-


masa puak2 tu merintah Pulau-Pinang dulu, satu sen pon rakyat tak dapat!


[PANAS!] Video-Video Lucah Anwar Ibrahim Di Luar Negara Pulak!

Politik lucah yang menjadi amalan gerombolan songkok tinggi, terus dimainkan oleh blogger-blogger pro-gerombolan. Mereka kini jelas sekali mempersetankan pandangan serta fatwa para ulama dan mufti sebaliknya bersungguh-sungguh mahu menyebarkan dan mengaibkan Anwar Ibrahim dengan video-video lucah dan skandal-skandal seks.

Isu jam omega dan pelacur cina sebelum ini tidak cukup kuat untuk menjatuhkan Anwar memandangkan terlalu banyak percanggahan fakta-fakta membuatkan ia telah menjadi cerita lucah yang lucu. Pelacur bertukar menjadi Pelajar Kolej Swasta, Hotel dah jadi kondominium, jam Omega pula dicuri bersama-sama kad pendaftarannya sekali. Pemilik jam omega juga gagal dibuktikan. Datuk T sudah menjadi Datuk Tongong.

Bagi menutup kepincangan video lucah sebelum ini yang sudah terbongkar, gerombolan songkok tinggi yang juga kaki video seks, terpaksa meletupkan isu video seks yang baru, supaya rakyat lupa kepada kepincangan video seks sebelum ini. Dengan ini Rakyat Malaysia akan terus menyokong kerajaan Barisan Nasional berkat hidayah dari video-video seks yang bakal dibongkarkan kononnya.


[PANAS!] AC Mizal Masuk UMNO!

Penyertaan AC mizal dan isterinya ke dalam UMNO, memang sangat bertepatan atau dalam bahasa Indonesianya sangat cocok. Perjuangan AC Mizal selama ini memang sangat sesuai diteruskan di dalam UMNO dan Barisan Nasional. Watak dan peribadi artis terkenal itu sangat mirip dengan para pemimpin yang ada di dalam UMNO.Tahniah kepada AC Mizal kerana memilih UMNO sebagai platform untuk meneruskan perjuangan. Perjuangan meneruskan perniagaan menjual gelang Tungsten ajaib yang mampu menjadikan pemakainya kuat laksana "Badang". Mampu menjadikan pemakainya untung berjuta-juta kerana kuasa gelang AC.

Gelang beli harga 25 Dollar, tapi jual sampai RM1000, dan jual pula kepada anak-anak Melayu dengan umpan kononnya boleh untung berjuta-juta, inilah perjuangan yang akan diteruskan bersama pemimpin UMNO yang lain.
-milosuam-


Kerajaan Tidak Takut Akan Blogger

KUALA LUMPUR, April 24 (Bernama) -- Kerajaan Malaysia bertegas yang mereka tidak takutkan blogger sebaliknya mahu menjadi sebahagian daripada mereka dan mengetahui pandangan mereka walaupun ianya adalah kritikan yang negatif, kata Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak.

" Saya percaya hubungan ini akan menjadi hubungan yang penting berdasarkan kepada matlamat yang sama. Kita mungkin tidak bersependapat sepanjang masa tetapi kita tidak boleh menafikannya."

"Apa yang penting bagi kami adalah untuk mengetengahkan pandangan blogger, walaupun ianya kritikan negatif, namun ia dapat membantu kita membina Malaysia yang lebih baik dan juga demi masa depan kita," kata beliau ketika berucap di "First Malaysia-Asean Regional Bloggers' Conference", semalam.

Turut hadir disana adalah Tun Dr Mahathir Mohamad dan isterinya Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, presiden Blog Hause Malaysia Syed Akbar Ali dan isteri kepada Datuk Seri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor.

Najib berkata, zaman di mana kerajaan tahu akan segalanya dah berakhir, dan sekarang kerajaan pula perlu tahu maklumat-maklumat yang disampaikan blogger kerana mereka mewakili seluruh rakyat Malaysia, disamping pandangan dan kritikan.

"Tetapi kita harus mematuhi etika; jika kita menggunakan ruang siber ini untuk memberi maklumat yang tipu ianya salah. Saya setuju dengan Tun Dr Mahathir yang menyatakan bahawa ada sesetengah perkara yang kita tidak boleh melanggarnya."

Najib berkata, jika blogger mengikut kriteria-kriteria tersebut, beliau percaya yang ianya memberi peranan yang baik untuk membina masa depan yang cerah untuk Malaysia dan Asean.

Najib berkata, kerajaan sekarang tidak hanya disaingi dengan menggunakan pasukan gerilla dan senjata semata-mata, tetapi juga dengan kewujudan cybertroops yang boleh menyebabkan kebangkitan rakyat dengan hanya menggunakan keyboard dan smartphones, seperti yang berlaku di Iran (Twitter) dan Mesir (Facebook).

"Rakyat Malaysia harus berterima kasih kepada Tun Dr Mahathir sekali lagi untuk ini. Semasa beliau menjadi Perdana Menteri dan Malaysia sedang membangunkan Multimedia Super Corridor, Tun telah berjanji kepada dunia bahawa Malaysia tidak akan menapis perkhidmatan internetnya. Kerajaan sangat komited dengan kebebasan itu; dan kita akan memegang janji itu."

Najib percaya bahawa internet adalah salah satu sumber untuk pertumbuhan ekonomi dan juga portal untuk membuka minda masyarakat.

"Rangkaian sosial, blogging dan microbogging dapat membawa negara lebih dekat dimana masyarakat dapat berkomunikasi sesama mereka secara langsung tanpa perlu menunggu untuk sehari mahupun seminggu untuk maklumat tersebut," katanya.

Persidangan selama dua hari itu, bermula dari semalam dengan tema "Blogging Mindfully and Responsibly" dianjurkan oleh Blog House Malaysia, sebuah persatuan yang menyediakan platform untuk menghasilkan satu mekanisma bagi melindungi kebanyakan blogger di blogosphere, terutama di Malaysia.

Tujuan persidangan ini adalah untuk membawa bersama blogger-blogger dari Asean dan untuk menggariskan halangan-halangan yang ditempuhi oleh blogger kesulitan yang mungkin dihadapi mereka dalam mengutarakan pandangan mereka dalam pelbagai isu seharian.

-Bernama-


Naik Chanselor UUM Hina MB Kedah.

Alor Setar - Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM), Profesor Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak (gambar) digesa memohon maaf terhadap Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berikutan kenyataannya kelmarin, yang dianggap tidak menghormati pemimpin tertinggi negeri.

Desakan itu dibuat oleh Dewan Pemuda Pas Negeri Kedah (DPPNK) berikutan kenyataan lantang Dr Mohamed Mustafa yang menyifatkan Azizan hanya layak mengurus sekolah pondok, setelah Azizan mencabar Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menyerahkan UUM untuk diambil alih Kerajaan Negeri apabila universiti itu mempertikai pembayaran cukai tanah bernilai RM1.7 juta setahun.

Timbalan Ketua Pemuda Pas Kedah, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, DPPNK memandang pandang serius perkara ini kerana selaku pegawai kerajaan, beliau tidak sepatutnya bertindak seperti itu,” katanya.

Muhammad Sanusi yang juga Setiausaha Politik Menteri Besar berkata, Kerajaan Negeri berhak terima atau tolak permohonan rebat cukai tanah.

“Ia tidak terkecuali pada mana-mana tuan tanah, sama ada golongan berada atau petani sekalipun. Tiada yang merungut pun kecuali UUM, mungkin kerana mereka faham tanggung jawab sebagai pemilik tanah,” katanya.

Mengulas mengenai kenyataan Dr Mohamed Mustafa yang mempertikai kemampuan Kerajaan Negeri untuk mengurus UUM kerana memerlukan bajet yang tinggi, mencecah RM300 juta setahun untuk mengurus 15,000 pelajarnya, Muhammad Sanusi berkata, Kerajaan Negeri mampu mengurus 2 juta penduduk hanya dengan pendapatan RM500 juta.

“Cukai tanah yang perlu dibayar UUM cuma 0.6 peratus daripada bajet berkenaan,” katanya.

Muhammad Sanusi turut mempertikai tujuan isu cukai tanah dan bekalan air di UUM dibangkitkan oleh Dr Mohamed Mustafa, memandangkan KPT sebelum ini tidak pernah mempersoal pembayaran cukai tanah terbabit.

Menurutnya, kewibawaan Azizan untuk mentadbir sebuah pusat pengajian tidak harus dipertikaikan, berikutan beliau berpengalaman selama 21 tahun dalam bidang IPT.

“Azizan pernah menjadi Ketua Jabatan di UKM, selain antara pengasas UIA dan menubuhkan fakulti syariah dan undang-undang di Universiti Mindanao, Filipina. Beliau juga yang memperluas program Kolej Universiti Insaniah daripada tujuh program kepada 42, malah membina kampus induk di Kuala Ketil dengan sumber terhad tanpa bantuan kewangan Pusat,” katanya.

Muhammad Sanusi berkata, UUM tidak perlu memandang rendah terhadap pengurusan sekolah pondok, kerana pentadbiran pondok sekarang lebih baik. -SH
amkkdhLagi Artikel Menarik