{{{{{{{{{ Promosi Hebat! }}}}}}}}}}

Jom Buat Duit Dengan Churp2
Jom Buat Duit Dengan Churp2!
Anda BERRY yang mana?
Contest Siapa Paling Comel
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Rakyat Malaysia Hebat Ber-FB!
Tukar iPad kepada iPhone!
Seksi betul..
Seksi betul..
Hanya Komen di FB Untuk Menang!
Kalau Rasa Hebat Tengok Neh..!
Submit Blog Pon Boleh Menang RM 5000!
Kan best kalau dapat bilik tidur camneh.
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!

Friday, 6 May 2011

Hukum Tukang Masak Bukan Islam

Friday, 6 May 2011

Assalamualaikum.
TIDAK ada larangan kepada orang Islam memakan makanan yang dimasak oleh orang kafir, munafik dsb, selama-mana ia tidak melibatkan makanan yang HARAM di makan (seperti khinzir (babi)) atau minuman yang diharamkan (seperti arak, wine, dsb), dan juga binatang yang disembelih bukan dari kalangan orang Islam atau Ahli Kitab.
Begitu jugalah menggunakan pinggan, gelas dsb, yang di basuh oleh orang-orang kafir, melainkan mereka menggunakan bahan-bahan pencuci yang mengandungi benda yang haram.


Dasyatnya Hari Kiamat dan Padang Mahsyar

Gambaran Hari Qiamat 

 Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

 Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.Kahwin Ubat Terbaik Kemurungan


Kahwin ubat terbaik kemurungan
Di New York satu kajian baru mendedahkan cara terbaik mengatasi masalah kemurungan ialah dengan berkahwin dan merumuskan ikatan itu walaupun kurang membahagiakan memberikan perangsang psikologi lebih baik kepada golongan tertekan berbanding mereka yang gembira.
Kajian terdahulu menyatakan faedah psikologi perkahwinan bergantung kepada sama ada ia dapat memberikan kebahagiaan kepada pasangan suami isteri.


Keinginan Merokok Bertambah Apabila Melihat Tanda ‘Dilarang Merokok’


Menurut satu kajian psychology, tanda ‘Dilarang Merokok’ boleh menyumbang kepada lebih ramai perokok menyalakan rokok mereka.
Saintis, Brian Earp, dari Oxford University, mengatakan tanda tersebut memberikan ‘ironic effect’ kepada perokok yang menyebabkan keinginan mereka untuk tembakau meningkat. Ironic effect ini menyebabkan perokok tanpa sedar memikirkan tentang rokok dan dan akhirnya mereka akan menyalakan rokok mereka.


Mayat Dijumpai Di Dalam Rangka Pesawat Air France Yang Terhempas 2 Tahun Lalu


Satu mayat daripada kemalangan pesawat Air France yang mengorbankan 228 orang telah dijumpai dan dinaikkan dari dasar Lautan Atlantik.

Mayat yang telah diawet dengan tekanan tinggi dan suhu yang rendah di dasar Lautan Atlantik itu dijumpai terbaring dalam serpihan pesawat yang telah tenggelam hampir 2 tahun lalu.

Yang menakjubkan, mayat itu masih lagi terikat di tempat duduk pesawat itu oleh tali pinggang keselamatan yang dipakai sebelum dinaikkan oleh sekumpulan penyelidik dari Perancis menggunakan kapal selam robot.Signboard Yang Mengarut[VIDEO] Cara Gambar Palsu Mayat Osama Laden Dibuat


Sebelum ini stesen televisyen Pakistan telah menyiarkan sebuah gambar yang memaparkan wajah Osama Bin Laden yang terbunuh di dalam satu serangan komando Amerika Syarikat, didakwa di Pakistan, tempat persembunyian pemimpin Al-Qaeda itu.

Bagaimanapun gambar yang dipaparkan itu telah dibuktikan sebagai palsu, kerana ia sebenarnya adalah hasil gabungan dua gambar lain rujuk link ini [Gambar Palsu Osama].


Lagi Artikel Menarik