{{{{{{{{{ Promosi Hebat! }}}}}}}}}}

Jom Buat Duit Dengan Churp2
Jom Buat Duit Dengan Churp2!
Anda BERRY yang mana?
Contest Siapa Paling Comel
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Hadiah Sempena Hari Bapa Dari Oreo
Rakyat Malaysia Hebat Ber-FB!
Tukar iPad kepada iPhone!
Seksi betul..
Seksi betul..
Hanya Komen di FB Untuk Menang!
Kalau Rasa Hebat Tengok Neh..!
Submit Blog Pon Boleh Menang RM 5000!
Kan best kalau dapat bilik tidur camneh.
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!
Jom tengok iPhone 4 baru neh. Kaler putih siot!

Tuesday, 10 May 2011

10 Filem Terlaris Di Dunia

Tuesday, 10 May 2011
1. AVATAR (2009).
Film yang juga menandai kembalinya James Cameron ke layar perak setelah lama disibukkan dengan projek dokumentari ini mampu mengumpulkan sebanyak US$1,85 billion dalam waktu sekitar satu bulan sahaja padahal kos pembuatan film ini hanya sekitar US$237 juta.Sebuah pencapaian yang luar biasa mengingat kisah film ini sebenarnya cukup sederhana, namun James mampu membuat film dengan visual yang sangat memukau. 9 Gambar Rupa Bentuk Muka Bumi Yang Sangat Menakjubkan

Pernahkah anda membayangkan betapa indahnya bumi ini apabila  anda melihat dari luar angkasa?Berikut adalah foto-foto bumi yang sangat menakjubkan,diambil melalui satelit Landsat7.
1.The Bahamas Island
2.Malaspina Glacier,ALaska


Gambar Seni Lego Yang Menarik

Mesti korang pernah main kan lego? Tipu sangatla kalau korang tak penah main permainan lego ni masa time kecik dulu. Aku ingat balik, last time aku main benda neh lebih kurang masa umur aku 6 tahun. Lepas tu tak pernah sentuh dah lego ni. Benda yang paling cool aku pernah buat ialah feri. Buat ramai-ramai la, time sekolah PASTI time tu. Memang gempak! Kenangan zaman kanak-kanak yang tak dapat dilupakan.

Kat sini aku nak share sikit gambar kreatif hasil rekaan daripada mainan lego neh. Ingat lego neh permainan budak-budak je ke? Hehe..
Antara Malaysia, Jepun Dan Amerika | Negara Mana Paling Maju?

Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia di Langkawi. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang ‘mengeteh’.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan temukan banyak chip, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal teknologi robot.

Menteri AS : Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan temukan jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal teknologi nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan sedang di Malaysia, saya persilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami.
(: Apa korang jumpa ?
Tukang gali : Tidak ada apa-apa
Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?
Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil ‘menjeling kerek’ ke menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS!

p/s:malaysia memang da maju..:)[GEMPAR] Presiden Barack Obama Pula Ditembak Mati!


Gempar apabila sebuah laman web dari Amerika Syarikat telah mengeluarkan kenyataan yang Presiden Barack Obama telah ditembak mati oleh pejuang-pejuang Taliban di White House semalam. Berita kematian itu disahkan oleh isteri beliau sendiri. "Saya dah cakap dengan suami (Barack) agar menghentikan operasi memburu Osama sejak beliau memerintah lagi, tetapi beliau degil. Sekarang beliau pula telah ditembak mati oleh pejuang-pejuang Taliban. Bagaimana nasib saya dan anak-anak selepas ini?" katanya.
Lagi Artikel Menarik